Pikavipillä ruokakaappiin täytettä?

Kuukauden loppu on käsillä, rahat lopussa ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Tämä tilanne on ikävä kyllä tuttu yllättävän monessa lapsiperheessä. Kuinka tilanteeseen saadaan apu edes hetkellisesti?

Mistä saisi rahaa akuuttiin tilanteeseen? Ruokakaappi tyhjänä eikä enää saa aikaa sosiaalitoimistoon samalle viikolle.

Viikonloppu alkamassa, lapset pääsevät kohta koulusta. Erilaisia laskujakin on kasaantunut varsin suuri nippu. Mistä ruokaa nälkäisille lapsille viikonlopuksi? Jotain on keksittävä ja pian! Ei lähisukulaisia jolta rahaa kehtaisi pyytää, tai jos on niin he ovat kenties samassa tilanteessa?


Kuullostaako pelottavalta? Tai kentes jopa tutulta?

Tässä tapauksessa ei usein ole muuta konstia kuin ottaa pikavippi jolla väliaikaisesta kurimuksesta pääsee yli. Ja niihin on kenties turvauduttu jo aiemminkin?

Tilannetta ei paranna se, että usein tilanteeseen ajautunutta nimitellään ja muutenkin kiusataan siitä että on ajanut taloudellisen tilanteensa näinkin kehnoon tilaan. Toiset taas kenties suomivat siitä että ei ole varatunut tilanteeseen jo aiemmin ja varannut aikaa sosiaalitoimistosta hyvissä ajoin?

Harmillista kerta kaikkiaan.

Tässä tilanteessa kannattaa selvittää myös onko esimerkiksi kirkon tai jonkin muun järjestön ruoka-apua saatavilla kyseisenä ajankohtana omalla paikkakunnalla. Soitto vaikka pelastusarmeijaan voi selvittää mahdollisen ruoka-avustuksen jakelupisteitä ja saatavuutta. Pienillä paikkakunnilla pelastusarmeijan toiminta voi olla olematonta joten sekin karsii paikkoja josta asiaa voisi tiedustella.

Onko aika myös tutkia laskupino läpikotaisin ja erotella sieltä ne välttämättömät laskut ja maksaa vain ne toistaiseksi, ja loput myöhemmin? Vähemmän kiirellisiin laskuttajiin on otettava yhteys mitä pikimmiten jolloin voisi kenties sopia maksuajan pidentämisestä. Firmat usein suostuvat tähän koska onhan parempi heillekin että lasku maksetaan edes jossain vaiheessa kuin että se kenties jäisi kokonaan maksamatta? Jos laskuja on jo ehtinyt perintätoimiston käsittelyyn nii sinne myös pitää ottaa yhteys, heidän kanssaan voi asiasta myös neuvotella.


Jos rahaa on tulossa esimerkiksi parin viikon sisällä, voi laskujen maksamista toki siirtää itsekin. Mutta tarkkana pitää olla ettei niistä tule kuitenkaan lisälaskua muistutus- ja perintäkulujen muodossa.

Muistutuslasku, jossa usein on pieni muistutusmaksu, esimerkiksi 5€, tulee yleensä kahden viikon kuluttua. Mutta maksaa se pikavippikin jos sellaiseen päätyy!

Myös valitsemalla raaka-aineet joista ruokaa tekee, voi säästää varsin helposti. Valmiit einekset ovat taloudellisessa ahdingossa hintojensa takia kiellettyjen listalla! Mitä enemmän itse valmistaa sen enemmän yleensä säästää. Puuro-ainekset, jauheliha, makaronit ja peruna ovat hyvää ja edullista perusruokaa ja niistä saa valmistettua myös tenaville maistuvaa ruokaa. Kokikset ja pizzat kannattaa siis unohtaa!

Internetissä on paljon ruokaohjeita arkeen ja niitä noudattamalla sitä rahaakin säästyy varsin helposti rahaa sukanvarteen, huonoihin taloudellisiin tilanteisiin kun kannattaa varautua oikeasti.