Eduskunnan enemmistö on pikavippien kieltämisen tai rajoittamisen kannalla.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on ainoa joka puolustaa pikalainayritystoimintaa kun taas suurin osa eduskunnassa työskentelevistä kansanedustajista on pikavippien kieltämiseen tai rajoittamiseen tähtäävien lakialoitteiden kannalla.

Immonen kertoi 6.3.2012 eduskunnan täysistunnossa pitämässään puheenvuorossa, pikavippeihin liittyvissä ongelmissa tulisi mieluummin etsiä niihin syitä ja ratkaisuja kieltojen sijaan. Immonen esitti puheenvuorossaan useita eri faktoja jotka liittyvä näihin pika- ja kulutusluottoihin.

Olli Immosen esittelemistä tiedoista selviää, että vain noin puoli prosenttia suomalaisten ottamista kulutusluotoista ovat pikavippejä. Suomen Asiakastieto nimiseltä yritykseltä saaduista tilastoista voidaan havaita, että pikaluottojen osuus maksuhäiriömerkinnöistä on alle 1%. Immosen mukaan näiden pikaluottojen vaikutusta velkaongelmien lisääjänä liioitellaan varsin yleisesti kaikkialla.

Käräjäoikeudet ovat kieltämättä ruuhkautuneet näiden pienten lainojen velkomisasioista ja Immonen haluaisikin että tällaiset pikkusummien perinnät poistettaisiin käräjäoikeuksien käsittelystä kokonaan.

Lisäksi Suomen valtiokin osallistuu Immosen mukaan näihin riistotalkoisiin haastehakemusten ja tuomioiden aiheuttamien korkeiden kulujen perimisen avustuksella velallisilta. Usein Valtion perimät summat kun ovat summaltaan huomattavasti isompia kuin mitä itse pikaluoton lainakustannukset tai perimiskustannukset ovat tai tulevat olemaan kun asia on oikeudessa puitu.

Immosen mukaan pikevipeistä suurin osa maksetaan aina ajallaan takaisin rahoitusyhtiölle. Perintään joutuu asiakkaista vain noin 10 prosenttia ja pelkästään 5 prosenttia asiakkaista ei maksa luottojaan takaisin ollenkaan

Eduskunta äänestää lakialoitteista todennäköisesti vasta kesän jälkeen.